28 Aralık 2014 Pazar

Ramen nasıl yapılır?

                                       Herkese Merhaba

 Bence güne en iyi başlamanın yolu iyi beslenmektir.Ne kadar iyi beslenirseniz o kadar sağlıklı ve enerjik olursunuz.
Neyse bügün ramenin nasıl yapıldığını göstericem.Öncelikle Ramen Nedir:Japon mutfağına özgü, çorba içinde servis edilen erişte yemeğidir. Japonya’da, geniş bir ramen kültürü vardır. Mutfağa girdiğiniz yöreye hatta pişiren aşçıya göre bile değişiklik gösterebilen, sınırsız sayıda ramen lezzeti mevcuttur. Ama kısaca, erişte ve çorbanın birleşimi olarak tanımlayabilir.

Sira geldi mazemelere:
  • 1 paket spagetti
  • 1 demet yeşil soğan
  • 3 adet tavuk bulyon (et bulyonda olabilir)
  • sıvıyağ
  • bir yemek kaşığı salça
  • tuz
  • sıcak su
  • acılı sos
  • acılı (ezilmiş) kapya biber
  • baharatlar (kırmızı biber, pul biber, karabiber, reyhan, kekik, kurutulmuş domates, nane, toz zencefil, )

     
       Yapılışı:
  •  ilk önce geniş bi tencere alıp ocağa koyuyoruz. içine 2 adet tavuk bulyon koyuyoruz. 
  • istediğimiz miktarda spagettiyi alıp içine bulyon koyduğumuz tencereye ekliyoruz.
  • şimdide kettle da kaynamış olan sıcak suyumuzu tencere döküyoruz
  • içine bir kaşık sıvıyağ ekliyoruz. karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. arada sadece 
  • karıştırın ki makarnalar birbirine yapışmasın. bende öyle anlatıyorumki sanki siz 
  • hayatınızda hiç makarna pişirmeyi bilmiyosunuz :) buraya kadar işin bi esprisi yok aslında. bildiğin makarna haşlıyoruz yani. tek fark içine bulyon koyuyoruz. yinede belki hiç makarna yapmamış biri olur diye ben uyarıyorum naçizane :))
  •  spagettimiz pişince süzüp bi kenara alıyoruz.biras soğuk sudan geçirmeyi ihmal 
  • etmeyin yoksa birbirlerine yapışırlar.şimdi de ramenimizin sos kısmını yapalım.önce yine ısıtıcıya 5-6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz. bu sırada suyumuz kaynarken biz istediğiniz miktarda yeşil soğan alıp ince ince doğruyoruz 
  • boş bir tencere alıp doğramış olduğumuz yeşil soğanları içine atıyoruz. 
  • içine bir adet tavuk bulyon, 2 yemek kaşığıda sıvıyağ ekliyoruz. bu sırada kaynamış olan suyumuzdan 5 bardak tencereye ekliyoruz. ramenin bildiğim kadarıyla özelliği acılı olması. uzakdoğulular acıyı çok seviyorlar.
  •  tarife devam edelim. en son 5 bardak sıcak suyu koymuştuk tencereye. 2 yemek kaşığı tukaşın acılı kapya biber ezmesi, bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı acılı sos (kavaklıdere olandan) ilave edip karıştırıyoruz. bu karışım kaynarken içine 
  • malzemeler kısmında bahsettiğim baharatlardan birer tutam ekliyoruz. ben kekik 
  • ve reyhanı biras daha çok koydum. naneyi ise çok tavsiye etmem. bu sefer 
  • pişirirken koydum ama verdiği tadı beğenmedim, gerçi bn naneyi pek sevmem o yüzden sanırım. ama siz seviyorsanız koyabilirsiniz. herşeyi koyduktan sonra bütün bu karışımı 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıyoruz. ben bir yandan makarnayı haşlarken bir yandanda bu karışımı hazırlıyorum. böylece hem çabucak hazırlıyorum hemde süzdüğüm makarna soğumuyor.
  • şimdi makarnayı haşladığımız geniş tencereye süzdüğümüz makarnayı döküyoruz. daha sonra bu baharatlı karışımı ilave diyoruz.ocağın altını açıp harlı ateşte ara sıra karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
  • ramenimiz servise hazır. uzakdoğuda bir tür turşu olan kimchi ile servis yapılıyo. aslında her yemeğin yanında kimchi geliyo desek daha doğru olur
   Umarım beğenirsiniz.


    ,...drwilldone..... 'den alıntıdır 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder